דיברנו כאן בעבר על המרדף הקשה והמתיש אחר תמונות אומנות שמקשטות לנו את הבית .
הדילמה בבחירת התמונה המושלמת שתתאים בדיוק לסלון , שתתכתב עם הסגנון העיצובי של הבית ושתהיה במחיר השווה לכל כיס , אינה פשוטה כלל וכלל.
בעבר סיפרתי לכם ,במדור זה, על אופציה של קיר מסגרות ועוד שלל דוגמאות שמחליפים את התמונה ואת האלמנט עם הטאצ' העיצובי המוסיף עניין לחלל ,אבל לא דיברנו על מראות!
לפני שנים לא רבות, מראות היו משמשות יותר לייעודם הבסיסי. מראה בבית הייתה אביזר פרקטי שהיה ממוקם בחדר רחצה , חדר שינה , מראת גוף . כיום המראות יצאו למרחב הציבורי ויש להן תפקיד מכובד בעיצוב חלל הבית. תליית המראה הנכונה, במקום הנכון, יכולה לשדרג פלאים את הבית.
היום ,כפי ששמתם לב, המראות משמשות כאביזר עיצובי לכל דבר וניתן לפגוש אותן ככאלה בבתים מעוצבים ,בבתי קפה ,מסעדות ועוד..
המראה יוצרת אשליה אופטית: היא מכפילה את האור והחלל ובכך מתקבלת תחושה של חלל גדול יותר. שימוש במראות מעשיר מאוד את החלל ועם בחירת מסגרת ססגונית תוכלו לתת את הטון העיצובי לחלל שאתם רוצים.
יש מקומות בבית שנבחר למקם בהם מראה כדי ליצור אוירה וישנם מקומות בבית בהם קיים צורך פרקטי במראה. בכל מקרה, המראה שתיבחר תהיה בעלת ערך אסתטי שיעשיר את עיצוב הבית.
אם סגנון כפרי , תלכו על מסגרת עשירה בגוון ברונזה. אם ביתכם מעוצב בסגנון מודרני תלכו על קווים יותר ישרים.
אז איפה כדאי לתלות מראה ובאיזה גודל?
על מנת שנקבל את האפקט והאווירה הרצויים, עלינו לתת את הדעת לגבי מיקום המראה ומידותיה. גודל המראה צריך להיות פרופורציוני לחלל ומתאים למידות הרהיטים שלצידם נתלה אותה. בכניסה לבית אני ממליצה להתקין מראה מעל שידה/ קונסולה דקורטיבית, כחלק מהגדרת הכניסה.
בחלל המגורים כדאי לתלות מראה מלבנית אופקית במקביל לצד הארוך של שולחן האוכל. חשוב שהמראה לא תגלוש מעבר לצידי הרהיט שמעליו היא תלויה.
בעיצובים שלי תוכלו לראות את המראה ממוקמת מעל הספה שבסלון , גודל המראה צריך להתכתב עם האורך של הספה.
כדי להעשיר את הקיר , ניתן לצבוע אותו בגוון מיוחד ולמקם שתי מנורות צמודות קיר לצידי המראה והנה יצרתם לכם בקלות חגיגה לעיניים, ועל הדרך תוכלו להציץ במראה מתי שתוכלו.
מקום נוסף בו אני משלבת מראה הוא מעל פינת האוכל . כמו בסלון גם כאן המראה צריכה להתכתב עם אורך השולחן וצריך שהמסגרת של המראה תהיה פרופורציונאלית לגודל שלה. מראה עם מסגרת ללא נוכחות ,לא תיתן לחלל את האפקט הרצוי.
וכמובן לא נשכח את הקיר עם שבו עומדת הקונסולה , בד"כ הקיר הזה נמצא באיזור שליד דלת הכניסה ולכן המראה שמעליו תעניק לו מראה קלאסי. לפני שאתם יוצאים מהבית תמיד תוכלו להעיף מבט ולעשות תיקונים אחרונים.
המראה לא חייבת להיות באותו סגנון של הקונסולה ופה תוכלו להכניס את הטאצ' העיצובי שלכם באמצעות בחירת הצבע של המראה או הצורנות שלה.
לאחר שהחלטנו היכן נמקם את המראות, מומלץ להשקיע זמן באיתור המראה המתאימה.
ישנן בשוק אפשרויות רבות ומגוונות של מראות בצורות שונות ובמסגרות מעניינות: מסגרות עם פיתוחי עץ מוזהב בסגנון עתיק, מראה שהמסגרת שלה עשויה מעץ, מסגרות מודרניות ועוד. ניתן לצרף כמה מראות ולתלות אותן אחת ליד השנייה בקומפוזיציה מעניינת או לבחור במראה שמורכבת מחיבור של מראות קטנות בצורות שונות. הבחירה היא כמובן בהתאם למראה הכללי שאתם רוצים להעניק לבית, לטעם ולתקציב.
לסיכום, מראה מראה שעל הקיר מי הכי יפה בקיר?